Pædagogisk Læringscenter - skolebiblioteket på Vrå Skole

Skolebiblioteket, også kaldet PLC, er en del af Vrå Skolecenters læringsmiljø.

Gennem udlån og vejledning til lærere, pædagoger og elever fungerer biblioteket som et pædagogisk redskab for den daglige undervisning og er samtidig et kulturtilbud til skolens elever.

Alle klasser modtager understøttende undervisning i en lektion om ugen med en af skolens skolebibliotekarer. I løbet af skoleåret er indholdet i den understøttende undervisning afhængig af elevernes klassetrin og den øvrige undervisning i fagene. Eleverne kan bl.a. opnå viden og færdigheder indenfor områderne læsning, biblioteksorientering, informationssøgning og brug af forskellige medier. Ligeledes har skolebiblioteket mulighed for at tilrettelægge forfatterbesøg, besøg på Hjørring Bibliotek og skiftende inspirationsudstillinger.

Lånetiden er 1 måned. Alt udlån foregår ved selvbetjening via stregkode på bøgerne.

Den daglige ledelse af PLC/skolebiblioteket varetages af skolebibliotekarerne Marianne Hyldgård Aagaard og Åse Hvidberg Henriksen

Skolebiblioteket/PLC er åbent i skolens åbningstid, dog oftest med selvbetjening.