Billedet på sidehoved
image

Principper for mad og måltider

Skolebørn spiser omkring halvdelen af deres daglige måltider, imens de er i skole og fritidsordning. Derfor har det stor betydning for børnenes sundhed og trivsel, hvad de spiser i skolen.

Baggrunden for dette princip er at give eleverne bedst mulighed for god indlæring, sundhed og at fjerne muligheden for at vælge usund mad i skolen.

Hensigten er, at maden, der præsenteres fra skolens side bl.a. i skoleboden, lever op til måltidsmærket.

Derudover opfordrer vi til, at børnene har sund og varieret kost med i madpakken, som følger Sundhedsstyrelsens kostråd.

Vi vil involvere eleverne i beslutninger om maden og måltiderne på skolen bl.a. via elevrådet.

Vi vil skabe gode rammer for måltiderne, så eleverne kan spise og nyde maden og samværet i hverdagen.

For at holde den samlede mængde af kage og søde sager i skolen nede opfordres forældrene til et sundt alternativ til ”fødselsdagshygge”.

Der må ikke organiseres kageordninger i klasserne.

Der er plads til afvigelser fra princippet fra skolens side fx ved temadage eller fejring af begivenheder og højtider.


http://altomkost.dk/fileadmin/user_upload/altomkost.dk/Maaltidsmaerket/Guide_skole.pdf
http://altomkost.dk/noeglehullet/om-noeglehullet/#c33765


Udarbejdet august 2017